top of page
  • Writer's pictureЦвета Ерменкова

Lunikk- нова луна на музикалното небе

Updated: May 4, 2023


Когато за първи път чух името Lunikk, веднага в съзнанието ми изникнаха луната, звездите, космически кораби от руски произход, междугалактически пътешествия, нови светове и какво ли още не, обитаващо необятното пространство на космоса.

Второто K в думата, обаче, открива нещо различно на музикалната сцена у нас. Lunikk са банда, която отскоро създава заедно музика. Те са двама- Кристина Йорданова и Денислав Попов. Музиката и клиповете на бандата определено се отличават и изпъкват на родната сцена, и то в най-добрия смисъл- високо ниво, несуетна артистичност, много талант, усещане за професионализъм, запомнящи се елементи. Всичко това ражда желанието да слушаш песните им отново и отново (а те не са много засега, тоест се получава при 4 от 4). Сходен е и ефектът от клиповете към песните им.

Ricin, дело на Деметри Василев и Yo Vo, е симбиоза между модна фотосесия и артхаус филм, и както и в последния им клип Speechless, се забелязва една игра с времето, което е с неясна посока и скорост. Хубаво впечатление прави естетиката и усещането за непринуденост, макар и ясно да се вижда, че всичко е добре организирано и режисирано.

Lunikk все още нямат много произведения, но пък дават силна заявка за успех. Българската сцена има нужда от банди като тази, най-малко, защото дават надежда, че нещо хубаво може да се случи тук. Най-вероятно никога няма да станат популярни между масите, но това често е съдбата на добрите музиканти у нас (а и не само де, май си е световна тенденция към опростяване на всичко и всички).

Може да последвате бандата на всички от следващите линкове (разбира се, ако ви харесат) и да следите за следващите концерти, участия, събития, албуми, песни и т.н.


55 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page