top of page
  • Writer's pictureЦвета Ерменкова

22 мига в Контрабас.

Updated: May 4, 2023


Разходките в Стария град в Пловдив винаги могат да изненадат с нещо ново. Малките скрити улици са перфектни за загубване, за лека тренировка или за пътуване във времето. Има една стръмна улица, която зимата сме използвали за пързаляне, за изтрезняване или загрявка в студа. На тази стръмна улица се намира и едно от любимите ми заведения в Пловдив- Контрабас. Перфектното място, на което може да се скриеш от суетността на града и просто да си починеш с чаша хубаво вино под звуците на тих джаз.

Вчера в Контрабас се откри изложбата 22 мига. Това е първата изложба на Аделина Васева и Десислава Заваринова. Малкото, скрито дворче на заведението беше пълно с хора, дошли да подкрепят артистите, а и да се насладят на картините им. А те са малки, нежни, изпълнени с вълшебства и цветове. Старият дувар в двора служи за изложбена зала. Атмосферата е приятелска, непретенциозна и вдъхновяваща. Картините на двете авторки са различни като стил, като емоция, като послание, но някак перфектно се допълват. Силно се надявам 22 мига да е първата от много следващи изложби, защото момичета определено има какво да покажат, кажат, а и да направят живота ни малко по-красив.

Десислава Заваринова е реставратор, който е работил по стенописите на къща Хиндилян и на Данчовата къща. Аделина Васева е известна като графичен дизайнер и е позната от плакатите си за Пловдивската опера.

Ако се чудите какво да правите в Пловдив и центърът, и известните му локации са ви писнали, посетете Контрабас, вземете си чаша вино и разгледайте на спокойствие изложбата. Това е.


33 views0 comments
bottom of page